Dostupni linkovi

WASHINGTON


Demokrati su po svemu sudeći osvojili i većinu u Senatu. James Webb, demokratski kandidat iz Virginije najavio je konferenciju za novinare na kojoj će proglasiti pobjedu, objavljeno je iz njegovog izbornog štaba. Razlika izmedju njega i republikanca Jamesa Allena je oko 7 tisuća glasova.
Republikanci predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Georga Busha izgubili su prethodno i većinu u Zastupničkom domu Kongresa i većinu guvernerskih mjesta u saveznim državama u kojima su birani guverneri.
Prva žrtva republikanskog izbornog neuspjeha je ministar obrane Donald Rumsfeld koji je u srijedu podnio ostavku. Hlavnog kreatora rata u Iraku zamijenit će bivši šef CIA-e Robert Gates.

BEOGRAD
Poslanici Skupštine Srbije razmatraće danas Prijedlog ustavnog zakona, koji je predložila Vlada Srbije. Prema tom prijedlogu, parlamentarni izbori trebalo bi biti održani u roku od 45 do 120 dana od dana stupanja na snagu ustavnog zakona, dok bi predsjednički, pokrajinski i lokalni izbori trebali biti raspisani do kraja iduće godine. Predsjednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica smatra da je Prijedlog ustavnog zakona "srednje rješenje", koje je doneseno na osnovu kompromisa i da se na današnjoj sjednici Skupštine mogu usaglasiti još neki detalji.
XS
SM
MD
LG