Dostupni linkovi

ZAGREB


Zagrebačka policija uhitila je danas 40-godišnjeg muškarca, kojega povezuje s noćašnjim bacanjem dviju ručnih bombi u dvorište obiteljske kuće predsjednika izvan parlamentarne stranke Hrvatskog bloka i nekadašnjeg visokog državnog dužnosnika, Ivića Pašalića.
Prethodno je Pašalić izjavio kako za taj incident drži odgovornim hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića koji je posljednjih dana isticao, ne navodeći imena, da je pronevjera iseljeničkog novca namjenjena obrani Hrvatske ravna ratnom zločinu. Pašalić se u javnosti drži jednim od ljudi iz tadašnjeg predsjedničkog ureda kojemu je bio dostupan iseljenički novac. Na Pašalićeve tvrdnje pročelnica Odjela za informiranje pri Uredu predsjednika Danijela Barišić, je kazala da ured ne komentira "besmislice iz principijelnih razloga".
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG