Dostupni linkovi

WASHINGTON


Američki predsjednik Georg Bush objavio je ostavku ministra obrane Donalda Rumsfelda nakon jučerašnje izbornog poraza. Rumsfelda bi trebao nalsijediti bivši direktor CIA-e Robert Gates.
Bush je u Bijeoj kući još jednom priznao pobjedu demokrata na djelimicnim parlamentarnim izborima u Americi i potvrdio da je spreman suradjivati s novom vecinom u Zastupnickom domu Kongresa o ekonomskoj politici, te odnosu prema Iraku i borbi protiv terorizma. Demokrati su, nakon 12 godina republikanske dominacije, nocas osvojili vecinu u Zastupnickom domu, dok situacija u Senatu ovisi o ishodu izbora u Virginiji. Demokrat James Webb i dalje ima malu prednost u odnosu na republikanca Jamesa Allena, pa je moguće novo prebrojavanje glasova.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

XS
SM
MD
LG