Dostupni linkovi

GAZA


Izraelske trupe ubile su u pojasu Gaze dve palestinske zzene, koje su sluzzile kao ljudski sstiti militantima koji su se krili u dzamiji. Oko 60 palestinskih ekstremista sklonilo se u dzamiju, u koju je usslo 50 zena sa velom na licu, nakon poziva preko lokalnog radija.
Najmanje 25 Palestinaca ubijeno je otkako je izraelska vojska u sredu usla u Beit Hanun, u Pojasu Gaze, tvrde danas palestinski izvori. Ovo je najveca operacija Izraela u Pojasu Gaze u poslednjih nekoliko meseci. Palestinski premijer Ismail Hanija izjavio je danas da izraelsku vladu smatra direktno odgovornom za stradanja Palestinaca.
"Ovi masakri pocinjeni su po naredbi izraleske vlade. Zbog toga pozivamo arapski i islamski svet i medjunarodnu zajednicu da prepozna odgovorne i zaustavi ubijanje ljudi, zena i dece, razaranje i agresiju. Ono sto se dogadja je programirani genocid nad palestinskom narodom," izjavio je premijer Hanija.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG