Dostupni linkovi

VAŠINGTON


Senator Džon Keri (John Kerry) iz Demokratske stranke, kandidat na prošlim američkim predsedničkim izborima, izvinio se javno američkim vojnicima i građanima zbog toga što je u ponedeljak rekao studentima na jednom univerzitetu u Kaliforniji da će ako ne budu učili dobro "zaglaviti u Iraku".
Senator Keri je to izjavio u sklopu kampanje za izbore za Kongres. Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džordž Buš (George Bush) je javno pozvao senatora Kerija da se izvini, na šta je ovaj odgovorio da u vezi sa Irakom "ako neko duguje vojnicima na terenu izvinjenje onda su to predsednik, njegov neuspešni tim".
Senator iz Masačusetsa se ipak u sredu popodne javno izvinio rekavši da nije želeo da njegove reči deluju kao uvreda ljudi u uniformama.
Bela kuća je pozdravila izvinjenje uz opasku da je ono stiglo kasno.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG