Dostupni linkovi

Milioni n Centrifugi


Žana KOVACEVIC – Marija ARNAUTOVIC - Gordana KATANA - Alen BAJRAMOVIC - Nebojša KOLAK - Srecko STIPOVIC


  • Milioni u centrifugi: više od 120 miliona KM nelegalno stečenog novca od poreznih utaja, trgovine drogom i ljudima, u posljednjih godinu i po dana oprano je u BiH s namjerom da se ubace u legalne finansijske tokove.

  • Dvoglavi orao do daljnjeg: Ustavni sud BiH još u aprilu ove godine institucijama Republike Srpske naložio je da simbole ovog entiteta usklade sa međunarodnim konvencijama o ukidanju svih oblika rasne diskriminacije. Neki od novoizabranih poslanika vjeruju kako će ovaj problem rješavati godinama.

  • Nadnica za strah: bh. deminerska kompanija „Amphibia“ desetu godišnjicu svoga postojanja obilježila je najtežim deminerskim projektom u svojoj istoriji – deminiranjem fabrike „Unis Binas“ u Bugojnu, zarobljene u prstenu od mina koje je sama proizvodila.

  • Daleko vam kuća: jedanaest godina poslije rata nekadašnji susjedi, gradovi Trebinje i Dubrovnik, još uvijek nisu uradili ništa na obnovi prijeratnih veza i saradnje. Pojedinačnih pokušaja je bilo, ali su ostali bez rezultata.

  • Kućnim ljubimcem protiv groma: porodica Mioč sa Kupresa punih osam godina razvijala je seoski turizam, bez struje. I danas bi palili fenjer da grom nije udario u obližnji dalekovod, a onda i u stan Miočevih.

XS
SM
MD
LG