Dostupni linkovi

BAGDAD


Branilac bivsseg iracckog lidera Sadama Huseina Halil al-Dulaimi napustio je danas sudnicu, nakon ssto je odbijeno svih njegovih zahteva. Glavni sudija imenovao je druge advokate da zastupaju Huseina. Al Dulami je danas okonccao prethodni jednomeseccni bojkot suda u procesu bivsem irackom lideru za genocid nad Kurdima 1987-88. godine, u kome je ubijeno 180 hiljada pripadnika ovog naroda. Sud u Bagdadu zakazao je za 5. novembar sednicu na kojoj bi
mogla da bude izreccena prva presuda Huseinu za masakr ssiita u selu Dudzzail. Al-Dulaimi je jucce rekao da postoji opasnost od izbijanja gradjanskog rata u Iraku, ako njegovog ssticcenika osude na smrtnu kaznu, o cemu je, kako je rekao, nedavno pisao i americckom predsedniku Dzzordzzu Bussu.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG