Dostupni linkovi

ZAGREB


Vanraspravno veće zagrebačkog Županijskog suda odlučilo je danas o žalbi na pritvor Branimira Glavassa, ali cce svoj stav saopsstiti sutra, kazao je njegov portparol Krešimir Devčić Jedan od Glavaševih branilaca Ante Madunić smatra da je
verovatno žalba odbijena jer bi ga u suprotnom već danas oslobodili. Glavaš se u zagrebačkom zatvoru nalazi od četvrtka uvecce, nakon što mu je početkom prošle sedmice određen jednomesečni pritvor zbog mogućeg uticaja na svedoke.
On i dalje sstrajkuje gladju kako bi, kako je naveo, pazznju javnosti skrenuo na politiccki montirani proces protiv njega.
Predsednik Hrvatske stranke prava i bliski Glavassev prijatelj Anto Djapich je, nakon jutrossnje posete osumnjiccenom u zatvoru, rekao da se posledice sstrajka gladju na Glavassu vech vide i da nije uspeo da ga nagovori da poccne da uzima hranu. Glavaš je osumnjiccen za ubistvo Srba u tzv slučaju "selotejp" 1991. Prethodno je protiv njega pokrenut postupak za likvidaciju dve i muccenje tri osobe srpske nacionalnosti, poznat kao sluccaj "garazza".
XS
SM
MD
LG