Dostupni linkovi

PRISSTINA


U skici predloga ressenja za status Kosova, koji je cclanicama Kontakt grupe predao izaslanik UN Marti Ahtisari, ne navodi se recc nezavisnost, ali su predvidjena ovlasschenja koja "vode ka uslovnoj nezavisnosti", pisse danas prisstinski dnevnik "Ekspres". Prema reccima jednog zapadnog diplomate na koga se poziva ovaj list., medjunarodna zajednica che i dalje biti na Kosovu, sa znaccajnim ovlasschenjima. Kosovo che, kako se dodaje, biti drzzava bez stolice u UN, bez
ministarstva spoljnih poslova i vojske. Diplomata je naveo da Ahtisari nije prihvatio insistiranje albanske
strane da Kosovo ima punu nezavisnost, ali da che ono imati pravo da nakon dve-tri godine i formalno zatrazzi nezavisnost. Izvor "Ekspresa" je rekao da je Ahtisari predvideo i formiranje odbrambenih snaga Kosova, sa 2.500 aktivnih i 800 rezervnih pripadnika, koji che biti naoruzzani lakim naoruzzanjem.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG