Dostupni linkovi

PODGORICA


Massinovodja Slobodan Drobnjak i dvojica rukovodica ZZeljeznice Crne Gore, optuzzeni za zzelezniccku nesrechu kod Biocca u kojoj je poginulo 47 putnika, a visse od 260 povredjeno, izjavili su danas da nisu krivi.
Drobnjak, massinovodja lokalnog voza koji je kod Biocca sleteo u provaliju, je u nastavku glavnog pretresa u Osnovnom sudu u Podgorici izrazio zzaljenje zbog tragedije i ssto i sam nije stradao u nesrechi.
Od 12 optuzzenih za tragediju kod Biocca pored Drobnjaka danas su ispitani i izvrssni direktor Zzeljeznice Crne Gore Ressad Nuhodzzich i njegov pomochnik Momccilo Rakoccevich koji su saopsstili da nisu krivi za "nesavesno vrssenje nadzora nad javnim saobrachajem".
Sudjenje che biti nastavljenlo 2. novembra, a sudija Branka Bosskovich je odbila predlog odbrane massinovodje Drobnjaka o ukidanju pritvora njihovom klijentu.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG