Dostupni linkovi

BRISEL


Evropska komisija ocenila je da usvajanje novog Ustava predstavlja vazzan dogadjaj za Srbiju zato ssto je time "zamenjen prevazidjeni Milossevichev ustav", izjavila je danas portparol evropskog komesara Olija Rena, Kristina Nadj.
Ona je istakla da je Evropska unija (EU) Srbiji preporuccila da u novi Ustav unese promene u skladu s evropskim standardima, ssto che biti ocenjeno u godissnjem izvesstaju o napretku Srbije u procesu pridruzzivanja EU, koji che biti objavljen 8. novembra.
Prema njenim reccima, "pitanje buducheg statusa Kosova je odvojena stvar" i ostvaruje se u okviru procesa ressavanja statusa koji vodi (izaslanik UN Marti) Ahtisari".
Kristina Nadj je dodala je da je donekle paradokslano da u biracckim spiskovima za referendum nije upisana veccina stanovnisstva na Kosovu, dok se istovremeno u tekstu ustava navodi da je Kosovo integralni deo srpske teritorije".
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG