Dostupni linkovi

SARAJEVO


Američki ambasador u Bosni i Hercegovini Daglas Meklhejni, izjavio je da se Vašington neće miješati u formiranje vlasti na državnom nivou, ali da podržava formiranje kolaicije opredijeljene za kompromis i dijalog. Komentarišući prihavatanje paketa ustavnih promjena, Meklheni je u intervjuu "Nezavisnim novinama" podsjetio da su stranke koje su dogovorile reformu ustava najavile da će ponovo predložiti isto, jer smatraju da je tim dogovorom napravljen pomak kada je riječ o Ustavu i organizaciji vlasti na državnom nivou. Američki ambasador je najavio da će poštovati odluku većinske koalicije kada je riječ o izboru predsjedavajućeg Vijeća minisitara BIH.

SARAJEVO
Prvi zamjenik visokog predstavnika Lari Batler i direktor Međunarodnog monetarnog fonda za Bosnu i Hercegovinu Grejem Slek, govoriće danas o planu izmirenja stare devizne štednje. Konferencija je, kako se navodi u saopštenju iz OHR-a, ogranizovana sa namjerom da pojasni činjenice u vezi sa planom izmirenja obaveza po osnovu računa stare devizne štednje, koji je postignut 2005. godine. Prema tom planu štedišama bi trebao da bude nadoknađen novac, a javne finansije bi bile zaštićene. Na taj način biće osiguran i nastavak pružanja socijalnih usluga i pomoći privlačenja investicija u BIH.
  • 16x9 Image

    Marija Arnautović

    U novinarstvu od 1998, a od 2004. novinar-reporter i urednik vijesti u sarajevskom birou RSE i urednica i voditeljica magazina TV Liberty.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG