Dostupni linkovi

TEHERAN/VASINGTON


Iran je prosirio svoj nuklearni program obogacivanja urana u drugoj kaskadi centrifuga, javila je u petak iranska studentska novinska agencija.
SAD za sada ne mogu da potvrde ovu informaciju, izjavio je porptarol Bele kucce Toni Snou (Tony Snow). Americcki predsednik Dzordz Buss (Goerge Bush) izjavio je u petak nakon susreta u Vasingtonu sa generalnim sekretarom NATO-a Jap de Hop Sseferom (Jaap de Hoop Sdheffer) da je neprihvatljivo da Iran dobije nuklearno oruzzje. On je upozorio Iran da rizikuje izolaciju ukoliko ne odustane od obogacivanja uranijuma.
U medjuvremenu, stalne cclanice Saveta bezbednosti rade na nacrtu rezolucije koja ukljuccuje i ogranicene sankcije Teheranu zbog njegovog odbijanja da prekine obogacivanje uranijuma.
Rusija je saopsstila da predlog nove rezolucije ne omoguccava ressavanje problema pregovorima sa Teheranom.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG