Dostupni linkovi

SIDNEJ


Lider islamske zajednice u Australiji izazvao je buru negodovanja izjavom da zzene koje ne nose veo preko lica, zapravo prizivaju da budu silovane. Muftija Al Hilali uporedio je zzene bez vela sa nezapakovanim mesom. "Ako meso bez pakovanja ostavite na ulici i maccka ga pojede, da li je ona kriva ili nezapakovano meso", upitao je muftija. Premijer Dzon Hauard je kazao da je besmislen stav da su zzene odgovorne za silovanja i njihovo poredjenje sa nezapakovanim mesom. Muftija se izvinio zbog komentara, istakavssi da je samo zzeleo da zasstiti cast zzena.
Al Hilali, poreklom Egipccanin, u vise navrata je pohvalno govorio o bombassima samoubicama koji napadaju izraelske ciljeve, optuzzujucci Jevreje za sve probleme. Teroristiccki napad na SAD 2001. okvalifikovao je kao "Bozzji posao".
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG