Dostupni linkovi

BAGDAD


Osam iracckih policajaca je poginulo a 50 se vode kao nestali u napadu pobunjenika iz zasede u Bakubi, severno od Bagdada. Snage bezbednosti saopsstavaju da je u ovim sukobima ubijeno i nekoliko desetina terorista. Prethodno su pobunjenici ubili 6 policajaca a 10 ranili u napadu na policijsku stanicu u ovom gradu.
Pet americckih vojnika poginulo je danas u sukobima u zapadnom delu Iraka, ccime je bilans americckih zzrtava u toj zemlji od poccetka meseca povechan na 96.
Americcka komanda saopsstila je danas da je pet marinaca "podleglo
povredama koje su zadobili u neprijateljskoj akciji tokom operacije
u provinciji Al Anbar, u kojoj deluju sunitski pobunjenici i pripadnici Al Kaide.
Od poccetka invazije na Irak, u martu 2003. godine, poginulo je 2.802 vojnika i sluzzbenika americcke vojske.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG