Dostupni linkovi

PRIŠTINA


Alijansa za novo Kosovo, nova je politička stranka koju je osnovao kosovski multimilijunaš Bexhet Pacolli, građevinski tajkun koji živi u Švicarskoj a njegovo poslovno carstvo rašireno je po Europi, posebno u zemljama bivšega Sovjetskog Saveza. Na osnivačkoj skupštini stranke u četvrtak u Prištini, Pacolli je rekao da će Alijansa za novo Kosovo "kroz ekonomski razvoj i borbu protiv korupcije promijeniti fizionomiju Kosova". Najavio je da će stranka učestvovati na opštim izborima 2007. godine i da će učiniti sve da odvoji politiku od kriminala.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG