Dostupni linkovi

MOSKVA


Generalni sekretar NATO-a Jap de Hop Ssefer (Jaap de Hoop Scheffer) pozvao je Rusiju da ukine saobraccajnu blokadu Gruzije koju je uvela nakon ssto su vlasti u Tbilisiji uhapsile pa oslobodile ccetvoricu ruskih oficira optuzzenih za sspijunazzu. Ssefer je nakon susreta u Moskvi sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom ukazao da Kremlj ne bi trebalo odnose sa zvaniccnim Tbilisijem gleda kroz prizmu nedavne odluke NATO-a da intenzivira dijalog sa Gruzijom, koji bi na kraju mogao da rezulitira i njenim cclanstvom u Severnoatlantskog alijasni.
Ministar odbrane Rusije Sergej Ivanov je izjavio kako plan Sjedinjenih Drzava o razmestanju globalnog sistema protivraketne odbrane u istocnoj Evropi, zahteva da i Rusija "preduzme mere opreznosti".
Ivanov je, uz to, kao pitanje koje izaziva nesuglasice naveo i sirenje vojne infrastrukture NATO-a na istok.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG