Dostupni linkovi

BANJALUKA


Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio je danas da je razgovarao s liderom muslimanske Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejmanom Tihichem o formiranju novih vlasti u BiH.
U izjavi za Radio Republike Srpske (RS), on je precizirao da tokom juccerassnjog susreta s Tihichem u Banjaluci nije razgovarao o formiranju koalicije dve stranke, vech o moguchnostima formiranja nove vlasti u BiH.
Prema njegovim reccima, SNSD neche uccestvovati u vlasti na drzzavnom nivou, ako mesto predsedavajucheg Saveta ministara BiH ne pripadne kandidatu iz RS.
Tihicc je, kako prenosi "Dnevni avaz" ocenio da je potrebno formirati partnersku vladu, ali da iz pregovora o buduchnoj vlasti ne treba iskljucciti Silajdzzichevu stranku za BiH, a ccemu se Dodikova partija protivi.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG