Dostupni linkovi

KOPENHAGEN


Bivši glavni inspektor Ujedinjenih naroda (UN) za oružje u Iraku Hans Blix ocijenio je američku invaziju u ovoj zemlji kao "čisti promašaj". On je istaknuo da je situacija u Iraku sada gora nego za vrijeme Sadam Husseina. Blix je izjavio za danski list Politiken da zbog takvog razvoja dogadjaja ni dalji ostanak niti povlačenje američkih trupa nije dobro rješenje.

PRAG
Njemačka i Izrael potvrdili su danas incident u kojem su jučer bili uključeni izraelski borbeni zrakoplovi i njemački ratni brod koji patrolirala obalom duž Libanona.
Glasnogovornik Ministarstva obrane u Berlinu Thomas Raabe izjavio je da je šest izraelskih aviona F-16 u niskom letu nadletjelo njemački brod i da je jedan od aviona ispalio dva rafala.
Incident je potvrdila glasnogovornica izraelskog ministarstva obrane u Tel Avivu naglašavajući da Izrael nije imao namjeru provesti "agresivnu akciju" protiv njemačkih snaga.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG