Dostupni linkovi

SPLIT


Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u Splitu je danas govorio o pravnoj zavrzlami u slučaju Glavaš . On je kazao da "amaterski pristupljeno slučaju Glavaš, te istaknuo da se ovako nešto ubuduće ne smije dogoditi, te da nitko nema pravo na "cirkus".

VUKOVAR
Predsjednik hrvatske Vlade Ivo Sanader izjavio je danas u Vukovaru, povodom najnovijih zbivanja u procesu protiv Branimira Glavaša, kako taj slučaj nema veze s politikom, te kako se zalaže za odvajanje politike od pravosuđa.
Sanader je potvrdio da je hrvatska Vlada sinoć održala telefonsku sjednicu na kojoj se odlučila žaliti na odluku Haškog tribunala da službeni Zagreb ne može biti "prijatelj suda" u predmetima protiv generala Gotovine, Čermaka i Markača, te šestorice Hrvata iz BiH.
"Smatramo da Hrvatska kao prijatelj suda može dati vrlo bitne i istinite činjenice što se dogadalo u vrijeme Domovinskog rata, prije svega u 'Oluji'", rekao je Sanader.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG