Dostupni linkovi

BEOGRAD


U nastavku sudjenja petorici pripadnika paravojne formacije "SSkorpioni", optuzzeni Aleksandar Medich i Aleksandar Vukov izjasnili su se danas da nisu krivi po izmenjenoj optuzznici za ubistvo ssest srebrenicckih Bossnjaka kod Trnova 1995. godine.
Sudjenje "SSkorpionima" pred Vechem za ratne zloccine Okruzznog suda u Beogradu u ponedeljak je nastavljeno sa izmenjenim kvalifikacijama protiv trecheoptuzzenog Medicha (38) i ccetvrtooptuzzenog Vukova (33), koji se umesto za uccessche u izvrssenju, sada terete za pomaganje u zloccinu.
Optuzznica protiv "SSkrpiona" podignuta je na osnovu video snimka streljanja koji su napravili sami pripadnici jedinice, a koji je prvi put javno prikazan na sudjenju Slobodanu Milossevichu pred Hasskim tribunalom u junu prossle godine.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG