Dostupni linkovi

SARAJEVO


Ambasador BiH pri Ujedinjenim nacijama Miloss Prica negirao je da je od SSvedske zatrazzio oslobadjanje bivsse predsednice Republike Srpske Biljane Plavssich.
Prica je izjavio za danassnji "Dnevni avaz" da se "samo interesovao za stanje u kojem se Plavssicheva nalazi".
SSvedsko Ministarstvo pravde saopsstilo je jucce da je toj zemlji upuchen zahtev za oslobadjanje Biljane Plavssich, koji se trenutno razmatra.
Kako je javila ssvedska novinska agencija TT, uz zahtev je prilozzeno i propratno pismo ambasadora Price od 6. septembra, u kojem se trazzi da Plavssicheva, koja ima 76 godina, bude oslobodjena iz humanih razloga.
U ssvedskom zatvoru za zzene Hinseberg, Plavssicheva izdrzzava 11-godissnju kaznu zatvora za zloccine protiv ccoveccnosti, koju joj je 2003. godine izrekao Hasski tribunal, nakon ssto je priznala krivicu za progon Bossnjaka i Hrvata tokom rata u BiH.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG