Dostupni linkovi

PODGORICA


Crnogorski knjizzevnik Jevrem Brkovich (73), koji je pretuccen ispred svog stana u Podgorici, van je zzivotne opasnosti, potvrdili su danas lekari Klinicckog centra Crne Gore.
On je sinocc povredjen, a njegov vozac Srdan Vojicic (34) je ubijen kada su trojica maskiranih lica napala metalnim sipkama Brkovicca dok je ispred zgrade u kojoj stanuje u Podgorici ccekao svog pratioca.
Vojicic je ubrzo stigao, istracao iz vozila i pokusao da odbrani Brkovica, ali je u tom trenutku pogodjen pucnjima iz pistolja koje je ispalio jedan od napadaca.
Nedaleko od mesta ubistva istrazitelji su pronasli pistolj iz koga je najvjerovatnije pucano i smedju krvavu "duksericu" za koju nije saopssteno kome pripada.
Jevrem Brkovich je izjavio da iza napada na njega stoje liccnosti koje su se prepoznale u njegovom najnovijem romanu "Ljubavnik Duklje".
"Naruccioci ubistva su mafiozi koji su se prepoznali u mom romanu",
kazao je Brkovich Televiziji Crne Gore i dodao je to i occekivao.
U jednom poglavlju knjige Brkovich opisuje venccanje u Milanu u kome, i pored toga ssto je koristio pseudonime, postoje snazzne asocijacije na desetak liccnosti sa crnogorske kriminalne i javne scene.
Brkovich je visse puta bio meta napada. Poccetkom devedesetih, kada je iznosio antiratne stavove, na njega je dva puta pucano u Crnoj Gori. Brkovich je tada napustio Crnu Goru i sedam godina zziveo u Hrvatskoj.
Poslednjih godina visse puta su razbijeni prozori Brkovichevog stana u Podgorici, a sliccni napadi su izvedeni i na redakciju Crnogorskog
knjizzevnog lista koji uredjuje.

BEOGRAD
Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Hagom Rasim Ljajich odbacio je danas navode da Vlada Srbije namerava da smeni tuzzioca za ratne zloccine Vladimira Vukccevicha sa mesta koordinatora za zavrssetak saradnje sa Tribunalom.
Ljajich, koji je, kao i Vukccevich, koordinator za sprovodjenje
Akcionog plana za zavrssetak saradnje sa Hasskim tribunalom, izjavio je agenciji Beta da koordinatori imaju punu podrssku premijera i vlade.
XS
SM
MD
LG