Dostupni linkovi

Zločin bez Kazne


Mirna SADIKOVIC - Dženana HALIMOVIC - Marija ARNAUTOVIC - Ivan KATAVIC - Muhamed BERBIC - Srecko STIPOVIC


  • Zločin bez kazne: Zoran Jovanović, Edis Mehmedović i Elvis Bajrić su za silovanje maloljetne djevojčice sa poteškoćama u razvoju dobili zatvorsku kaznu od 7 mjeseci. Nakon izricanja ove sramno niske kazne, u Derventi je silovana 14. godišnja djevojčica, a potom je prijavljeno još jedno silovanje u Tuzli, zatim u Koraju i Trebinju....

  • Čija su djeca?: Prema izvještaju Državne komisije za reviziju bh. državljanstava, 92 naturalizovana Bosanca gube državljanstvo BiH, a prema zakonu bi trebali biti deportovani iz ove zemlje. Šta će biti sa njihovom djecom koja su rođena ovdje i imaju samo ovu domovinu?

  • Gipsy magic: sarajevski Romi kojima vlasti, na insistiranje OSCE-a i UNHCR-a, već godinama obećavaju trajni smještaj, i dalje žive u nehumanim uslovima i to u vodozaštitnoj zoni, odakle vodu pije 90 posto građana Kantona Sarajevo.

  • Ako ne sad, onda kad?: Tuzlanska vlast je pred izbore otvorila fabriku vode i obećala ukidanje redukcije vode, međutim, česme su i dalje suhe.

  • Učenjem bolji domaćin: Evropska unija financira projekt edukacije tridesetak domaćinstava u Centralnoj Bosni pod motom «učenjem jačamo turističku ponudu». Već su vidljivi i prvi rezultati.

XS
SM
MD
LG