Dostupni linkovi

OSIJEK


Osijeccko tuzzilasstvo zzalilo se danas na odluku istrazznog sudije ZZupanijskog suda u Osijeku prema kojoj je taj sud nenadlezzan za sprovodjenje istrage i odredjivanje pritvora nezavisnom poslaniku Branimiru Glavassu, osumnjiccenom za ratni zloccin protiv srpskih civila 1991. godine.
Istrazzni sudija Mario Kovacc kazze da je takva odluka doneta zato ssto se pred zagrebacckim ZZupanijskim sudom vech vodi postupak protiv Glavassa za isto kriviccno delo.
Komisija hrvatskog Sabora ukinula je jucce Glavassu poslaniccki imunitet.
U "sluccaju selotejp" on se tereti da je naredio likvidaciju ssest srpskih civila koji su 1991. godine ubijeni i bacceni u reku
Dravu, vezanih ruku i sa selotejpom preko usta, dok su ostala ssestorica osumnjicceni da su sprovodili Glavasseve naredbe.
U "sluccaju garazza", Glavass se tereti za ubistvo srpskih civila CCedomira Vucckovicha i DJordja Petkovicha u Osijeku 1991. godine, kao i za muccenje troje srpskih civila.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG