Dostupni linkovi

MOSTAR


Mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić čestitao je mostarskom muftiji Seidu Smajkiću i Islamskoj zajednici u Mostaru ramazanski Bajram, osudivši istovremeno najnovije napade na vjerske objekte u Hercegovini.
U čestitki biskupa Perića, koju je u utorak objavio Biskupski ordinarijat u Mostaru, navodi se kako Katolička crkva želi "da vlada pravedan mir i uzajamno poštovanje među ljudima, te da osuđuje svako nanošenje štete, duhovne ili materijalne, u sferi međuljudskih odnosa kao i na području religijskih objekata: groblja, džamija ili crkava". Nedavno je u mostarskom naselju Gnojnica oskrnavljeno katoličko groblje, a projektilom iz ručnog bacača napadnuta je džamija u prigradskom naselju Jasenica.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG