Dostupni linkovi

BRATISLAVA


Bivssi autoritarni slovaccki premijer Vladimir Meccijar trazzio je bez uspeha od lidera slovacckih nacionalista Jana Slote da se povucce s ccela stranke i da ne komplikuje poziciju nove vlade u inostranstvu, pisse danas slovaccka sstampa.
Nekadassnji glavni vinovnik medjunarodne izolacije Slovaccke 90-tih
godina prosslog veka predlozzio je tako sadassnjem glavnom krivcu za izolaciju, u kojoj se u Evropi nassla socijaldemokratska stranka SMER premijera Roberta Fica zato ssto ima Slotine nacionaliste u vladi, da se za dobro Slovaccke povucce.
"Ne secham se da mi je to rekao", reagovao je Slota na Meccijarovo priznanje na TV da mu je predlagao da ode, a ovog vikenda Slota je ponovo izabran na ccelo Slovaccke narodne stranke koja izaziva podozrenje medjunarodne zajednice zbog nacionalisticke politike prema madjarskkoj manjini.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG