Dostupni linkovi

OSIJEK


Branimir Glavaš i njegov odvjetnički tim na današnjoj su konferenciji za novinare optužili načelnika osječko-baranjske Policijske uprave Vladimira Fabera i državnog odvjetnika Mladena Bajića da preko dijela medija vrše pritisak na sudstvo uoči donošenja sutrašnje odluke o mogućem pritvoru Glavaša, optuženog za ratni zločin.
Zbog sumnje da su počinili ratni zločin protiv srpskih civila u Osijeku krajem 1991. i početkom 1992., u Hrvatskoj je uhapšeno šestero bivših pripadnika Samostalne uskočke satnije, izvijestila je u subotu osječko-baranjska Policijska uprava.
Načelnik te Policijske uprave Vladimir Faber izvijestio je da je policija u Istražni centar Županijskoga suda u Osijeku privela šest, a ne 30-ak osoba, kako se nagađalo u medijima.
"Konačno, nakon 15 godina imamo spoznaje o ubojstvima civila u Osijeku, od razrješenja cjelokupne organizacije i zapovjedne strukture, te počinitelje ratnih zločina koji se odnose na likvidaciju civila, koji su zatim bačeni u Dravu vezanih ruku i sa selotejpom preko usta", rekao je.
XS
SM
MD
LG