Dostupni linkovi

OSIJEK


Osjeccko-baranjska policija saopsstila je danas da je uhapsila ssestoro bivssih pripadnika Samostalne uskoccke satnije (SUS) zbog sumnje da su u Osijeku krajem 1991. i poccetkom 1992. godine poccinili ratni zloccin protiv srpskih civila.
"Konaccno, nakon 15 godina imamo informacije o ubistvima civila u Osijeku, od razressenja celokupne organizacije i komandne strukture, te poccinioce ratnih zloccina koji se odnose na likvidaciju civila, koji su zatim bacceni u Dravu vezanih ruku i sa selotejpom preko usta", rekao je komandant Policijske uprave osjeccko-baranjske Vladimir Faber.
Portparol osjeccko-baranjske policije Edita Roterbauer potvrdila je da je ssestoro uhapssenih osumnjicceno za ratni zloccin u kojemu su zzrtve bili Branko Lovrich, Radoslav Ratkovich, Milutin Kutlich, Alija SSabanovich i visse za sada nepoznatih osoba.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG