Dostupni linkovi

SARAJEVO


Upravni odbor Vijeća za implementaciju mira, na nivou političkih direktora, nastavlja danas sastanak sa liderima vodećih bosanskohercegovačkih stranaka. Kako je najavljeno iz Ureda visokog predstavnika, na neformalnom sastaku, koji je počeo sinoć, razmatra se ishod izbora u Bosni i Hercegovini, napredak u formiranju koalicija, te perspektive BIH za ispunjenje uslova neophodnih za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju. Rasprava je takođe fokusirana na reformu policije, kao najvažniji politički uslov pridruživanju Evropskoj Uniji i ustavne reforme, koje su od presudnog značaja za funkcionalniju, efikasniju i pristupačniju administraciju i finansijsku stabilnost Bosne i Hercegovine. Visoki predstavnik Kristijan Švarc Šiling, danas poslije podne, saopštiće najvažnije zaključke sastanka.

BANJA LUKA
Vlada Republike Srpske razmatraće danas informaciju o međiuentitetskoj raspodjeli duga za utrošeni prirodni gas koji je nastao u ratnom periodu u BIH. Kako je saopšteno iz Sekretarijata Vlade na sjednici će biti razmotreno i više pitanja u vezi sa poslovanjem Elektroprivrede, među kojima i izvještaj o radu i poslovanju ovog preduzeća u prvih šest mjeseci ove godine. Na dnevnom redu je i prijedlog rješenja o imenovanju pravnog predstavnika Republike Srpske pred Arbitražnim tribunalom za spor oko međuentitetske granice na području Brčko Distrikta.

SARAJEVO
Predstavnici ministarstava spoljnih poslova Bosne i Hercegovine i Njemačke razgovaraće danas o bilateralnoj kulturnoj i tehničkoj saradnji dvije zemlje, imidžu BIH i načinima za njegovo poboljšanje, te o regionalnoj saradnji u oblasti kulture. Kako je saopšteno iz bosanskohercegovačkog Ministarstva inostranih poslova, u njemačkoj delegaciji biće diplomatski predstavnici za kulturu u ambasadama Njemačke u zemlajma Jugoistočne Evrope.

PARAĆIN
Ministar prosvjete i sporta Srbije Slobodan Vuksanović izjavio je da je u eksploziji skladišta municije Vojske Srbije oštećeno 12 osnovnih i srednjih škola u Paraćinu i Ćupriji. Vuksanović je, sinoć, nakon obilaska Paraćina, rekao da je direktorima svih osnovnih i srednjih škola i vrtića naloženo da danas neće biti nastave.
  • 16x9 Image

    Marija Arnautović

    U novinarstvu od 1998, a od 2004. novinar-reporter i urednik vijesti u sarajevskom birou RSE i urednica i voditeljica magazina TV Liberty.

XS
SM
MD
LG