Dostupni linkovi

SARAJEVO


Visoki predstavnik u BiH Kristijan Švarc Šiling izjavio je kako je moguće da Ured visokog predstavnika ne bude ukinut sredinom naredne godine, kako je planirano.
U intervjuu današnjem „Dnevnom avazu“ visoki predstavnik je rekao kako će, u slučaju da ne bude napretka u reformama u BIH i da se nastavi nacionalistička retorika iz predizborne kampanje, OHR ostati, a visoki predstavnik zadržati bonska ovlaštenja donošenja odluka.
Juče su, međutim, specijalni izaslanik EU za vanjsku politiku i sigurnost Havijer Solana i komesar EU za proširenje Oli Ren naveli u izvještaju Vijeću EU za vanjske poslove da bi samo prijetnje miru i stabilnosti mogle odgoditi zatvaranje OHR-a u BiH, koje je planirano za 30. juni iduće godine.
  • 16x9 Image

    Lejla Sarić

    Diplomirani žurnalista. U novinarstvu od 1996, a u sarajevskoj redakciji RSE od 2002. kao novinar za radijski program i TV Liberty, te urednik vijesti. Od 2005. godine je urednik i web master internet stranice Radija Slobodna Evropa, a od 2016. regionalni web urednik za Balkanski servis.

XS
SM
MD
LG