Dostupni linkovi

VASINGTON


Hrvatski premijer Ivo Sanader doputovao je u trodnevnu posetu Sjedinjenim Državama tokom koje cce se sastati i sa predsednikom Dzordzom Bussom.
Najavljeno je da cce najvisse recci biti o bilateralnim odnosima dveju zemalja, podršci SAD-a ulasku Hrvatske u NATO, hrvatskom angažmanu u mirovnoj misiji u Afganistanu, kao i stanju u jugoistočnoj Europi.
Sanader je po dolasku u Vasington izjavio da je ova poseta potvrda dobrih odnosa Hrvatske i SAD i opredeljenosti hrvatske spoljne politike u kojoj transatlantsko partnerstvo ima veliku ulogu.
On je ocenio da u američko-hrvatskim odnosima nema nekih velikih otvorenih pitanja te da ne očekuje da će među važnijim temama biti sporazum o neizručenju američkih vojnika Međunardnom kaznenom sudu (ICC) koji Zagreb joss nije potpisao.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG