Dostupni linkovi

LUKSEMBURG


Srpski premijer Vojislav Kosstunica che u ponedeljak u Luksemburgu izvestiti ministarsku "trojku" EU o sprovodjenju "akcionog plana" njegovog kabineta za punu saradnju s Hasskim tribunalom.
O saradnjji Srbije sa medjunarodnim sudom danas cce evropske zvaniccnike informisati i glavna hasska tuzziteljica Karla Del Ponte.
Srpski premijer je najavio da che "trojki" EU obrazlozziti stav Beograda da bi ipak trebalo obnoviti pregovore o pridruzzivanju sa EU, koji su prekinuti u aprilu.
Medjutim, kako je saopssteno u Briselu to se tessko mozze occekivati jer nije Beograd nije ispunio obavezu izruccenja hasskog optuzzenika Ratka Mladicca.

LUKSEMBURG
Specijalni izaslanik UN za Kosovo Marti Ahtisari izjavio je posle susreta sa premijerom Luksemburga Zzan-Klodom Junkerom da sprema predlog ressenja za status Kosova koji che podneti Savetu bezbednosti UN znatno pre kraja godine.
Odgovarajucci na pitanje da li cce ressenje biti nametnuto, Ahtisari je, rekao da bi "svako razuman uvek bio za dogovoreno ressenje, ali ako to nije moguche jedan predlog che biti podnesen dvema stranama i Savetu bezbednosti UN".
Povodom izjava pojedinih medjunarodnih zvaniccnika da bi ressenje statusa moglo da se odlozi zbog izbora u Srbiji, Ahtisari je istakao da se nisu promenile smernice da ressenje pronadje do kraja godine.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG