Dostupni linkovi

LUKSEMBURG


Srpski premijer Vojislav Kosstunica che u ponedeljak u Luksemburgu izvestiti ministarsku "trojku" EU o sprovodjenju "akcionog plana" njegovog kabineta za punu saradnju s Hasskim tribunalom.
O saradnjji Srbije sa medjunarodnim sudom danas cce evropske zvaniccnike informisati i glavna hasska tuzziteljica Karla Del Ponte.
Srpski premijer je najavio da che "trojki" EU obrazlozziti stav Beograda da bi ipak trebalo obnoviti pregovore o pridruzzivanju sa EU, koji su prekinuti u aprilu.
Medjutim, kako je saopssteno u Briselu to se tessko mozze occekivati jer nije Beograd nije ispunio obavezu izruccenja hasskog optuzzenika Ratka Mladicca.

LUKSEMBURG
Specijalni izaslanik UN Marti Ahtisari razgovarache u ponedeljak sa luksembursskim premijerom ZZan-Klodom Junkerom i
ministrom inostranih poslova ZZanom Aselbornom o procesu utvrdjivanja statusa Kosova.
Istovremeno, najavljeno je da cce ssefovi diplomatija EU na sastanku u utorak pozvati Beograd i Prisstinu da "konstruktivno" i bez "jednostranih i provokativnih akcija" saradjuju sa specijalnim izaslanikom UN za Kosovo Martijem Ahtisarijem, u cilju priblizzavanja stavova o finalnom statusu Kosova.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG