Dostupni linkovi

PRAG


Irak i Iran su se saglasili da formiraju radnu grupu u cilju stvaranja tessnjih bezbednosnih i obavesstajnih veza. SAD su izrazile zabrinutost zbog, kako se isticce, uloge Irana u podsticanju nasilja u Iraku.

RIM
Italijansko ministarstvo spoljnih poslova danas je saopsstilo da se nestanak italijanskog fotoreportera Gabriela Torsela u Avganistanu vodi kao "otmica". Avganistanska agencija Padzzvok prenela je sinoch da je naoruzzani
napadacc kidnapovao italijanskog fotoreportera navodno zbog sumnje da je umessan u sspijunazzu i saopsstila njegovo ime.
Povodom informacije o otmici italijanskog fotoreportera i avganistanskog prevodioca koji je putovao sa njim, portparol NATO u Kabulu major Luk Niting rekao je ranije danas da Torselo nije bio u kontaktu sa ostalim novinarima u Avganistanu poslednja tri dana.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG