Dostupni linkovi

NJUJORK


Severna Koreja je odbacila rezoluciju UN-a kojom se osudjuje njena proba atomskog oruzja i uvode vojne i finansijske sankcije protiv Pjongjanga.
Svih 15 clanica Saveta bezbednosti podrzzalo je u subotu ovaj dokument.
Severnokorejski ambasador u UN-u optuzio je Savet bezbednosti da se ponasa kao gangster, usvajajuci jednu, kako se izrazio, nametnutu rezoluciju, istovremeno se ne obaziruci na nukleranu pretnju koju SAD predstavljaju za Severnu Koreju.
On je dodao da ce svaki daljni pritisak na Pjongjang biti shvacen kao objava rata.
Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Aleksejev, koji je u subotu posetio Pjongjang, rekao je da Severna Koreja ne odbija sestoclane razgovore o denuklerizaciji korejskkog poluostrva, ali da ce odluciti o daljim koracima posto prouci rezoluciju UN.
Novi generalni sekretar UN-a Ban Ki-mun izjavio je da je spreman da poseti Sjevernu Koreju kako bi s tamosnjim rukovodstvom razgovarao o njenom nuklearnom programu.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG