Dostupni linkovi

PANCEVO


Predsednici Srbije i Makedonije Boris Tadicc i Branko Crvenkovski prisustvovali su danas u Panccevu centralnoj proslavi 60. godissnjice doseljavanja Makedonaca u Vojvodinu. Oni su u Panccevu otvorili kancelariju Nacionalnog saveta Makedonaca u Srbiji, a u obližnjem selu Jabuka, u kome živi najvecci broj pripadnika ove manjine, razgovarali sa predstavnicima Nacionalnog Saveta i lokalne samouprave. Predsednik Tadicc izjavio je da se, kao predsednik moderne Srbije, zalaže da svaka nacionalna zajednica u Srbiji neguje svoju kulturu, tradiciju i jezik.
Makedonci u Srbiji i Srbi u Makedoniji predstavljaju još jedan most prijateljstva izmedju dva naroda i dve države, izjavio je predsednik Makedonije Branko Crvenkovski, izražavajucci zadovoljstvo položajem makedonske manjine u Vojvodini.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG