Dostupni linkovi

NEW YORK


Vijeće sigurnosti UN postiglo je suglasnost o sankcijama protiv Sjeverne Koreje zbog nuklearne probe, objavili su predstavnici SAD i Japana. Glasanje o ovom dokumentu zakazano je za sutra. Doduše, Kina smatra spornom odredbu koja predviđa uvođenje inspekcije robe koja ulazi i izlazi iz Sjeverne Koreje kako bi se ustanovilo da li sadrži nuklearni materijal ili projektile.
U nacrtu je jasno navedeno da mjere ne uključuju mogućnost upotrebe sile protiv Sjeverne Koreje, čime se izašlo u susret primjedbama Kine i Rusije.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG