Dostupni linkovi

NOVI SAD


Ambasador Nemaccke u Srbiji Andreas Cobel izjavio je da je nerealno occekivanje vlasti u Beogradu da i bez hapssenja Ratka Mladicha i njegovog izruccenja Hasskom tribunalu mogu biti nastavljeni pregovori sa EU.
On je izjavio za novosadski "Dnevnik" da su za eventualnu buduchu Vladu Srbije, koju bi ccinila koalicija demokratskih snaga, bila otvorena sva vrata prema Evropi.
S druge strane, koalicija koja bi ukljuccivala i one politiccke snage koje "ssire izlive mrzznje protiv posstenih demokrata poput vicepremijera Ivane Dulich Markovich", ili vredjaju predsednika Srbije i ministra spoljnih poslova u Skupsstini, vodila bi Srbiju "u politiccki chorsokak i u ekonomsku samoizolaciju", naglasio je nemački ambasador.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG