Dostupni linkovi

NJUJORK


Savet bezbednosti produžio je za šest meseci svojoj posmatračkoj misiji u Gruziji. Istovremeno je od vlasti u Tbilisiju zatraženo da se uzdrže od provokativnih akcija protiv separatističke regije Abkhazija. Gruzija se poziva da ozbiljno razmotri legitimnu zabrinitost ove provincije za bezbednost. Istovremeno, pružena je puna podrška suverenitetu i terotijalnom integritetu Gruzije.
Abkhazija je prekinula sve veze sa centralnim vlastima u Gruziji nakon građanskomg rata okončanog 1993. godine. Oko 250 hiljada Gruzijaca je napustilo regiju. Niko u svetu ne priznaje nezavisnost Abkhazije. Tenzije u ovom regionu ponovo su eskalirale nakon što su nedavno gruzijske vlasti uhapsile pa oslobodile četvoricu ruskih oficira optuženih za špijunažu.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG