Dostupni linkovi

BECC


Pitanje konačnog statusa Kosova moglo bi da bude odloženo do januara ili februara 2007, ako Srbija održi prevremene izbore ove godine, izjavio je danas zamenik izaslanika UN za Kosovo Alber Roan.
Occekuje se da specijalni izaslanik UN za pregovore o Kosovu Marti Ahtisari iznese svoj predlog pred Savet bezbednosti UN u narednim mesecima. Ahtisari je ranije ove nedelje rekao da ne vidi rešenje u pregovorima, jer su stavovi dve strane dijametralno suprotni.
Parlamentarni izbori u Srbiji mogli bi biti odrzzani najranije u decembru, ali datum odrzavanja izbora nije odredjen. Redovni izbori predviđeni su za kraj 2007. godine.
Vlada Srbije zakazala je referendum 28. i 29. oktobra, na kome će se građani izjasniti da li podržavaju novi ustav, prema kome je Kosovo deo srpske teritorije.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG