Dostupni linkovi

NOVI SAD


Predsjednik Skupštine Vojvodine Bojan Kostreš, član Lige socijaldemokrata Vojvodine, pozvao je danas građane Vojvodine da bojkotiraju predstojeći referendum o novom Ustavu Srbije.
Kao razlog je naveo činjenicu da o Ustavu nije bilo javne rasprave i da Ustavom Vojvodina nije dobila zadovoljavajući stupanj autonomije.
Predstavnici Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije i Saveza vojvođanskih Mađara - preostalih triju stranaka vladajuće vojvođanske koalicije zaključili su na sastanku održanom nakon Kostrešovog poziva na bojkot referenduma da očekuju ostavku predsjednika vojvođanskog parlamenta.

BEOGRAD
Nekoliko agencija za istraživanje javnog mnjenja Srbije objavilo je jučer i danas ankete prema kojima će za usvajanje Ustava na referendumu glasati tek nešto više od 50% registriranih građana Srbije sa pravom glasa.
Da bi promjena Ustava bila važeća mora glasati više od polovine građana sa pravom glasa.
  • 16x9 Image

    Mirjana Rakela

    Od 1995. godine stalni je član redakcije na RSE u Pragu, a pored tema iz Hrvatske, bavi se i širim prostorom Balkana. Dobitnica novinarske nagrade 'Lorenzo Natali'  2008. koje dodjeljuje Evropska komisija u saradnji sa Reporterima bez granica i Svjetskim udruženjem novinara. 

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG