Dostupni linkovi

Inicijativa o referendumu u redovnu proceduru


Skupština Kosova nije prihvatila da danas raspravlja o zahtevu političkih partija i udruženja iz Gnjilana i Vitine za održavanje referenduma o nezavisnosti Kosova i protiv decentralizacije.

Poslanik Demokratske partije Kosova Dževat Bislimi izjavio je da je incijativu za određivanje datuma održavanja referenduma o nezavisnosti Kosova potpisalo 28 poslanika i da je ona na vreme predata Predsedništvu Skupštine Kosova. Bislimi je zatražio da se taj zahtev odmah stavi na dnevni red današnje sednice:

"Zahtevam da Skupština raspiše referendum o nezavisnoj i suverenoj državi Kosovo i da se izjasni protiv decentralizacije ili podele Kosova."

Predsednik Skupštine Kosova Kolj Beriša rekao je da će zahtev 28 poslanika biti razmotren na sednici Predsedništva Skupštine Kosova, prema redovnoj proceduri.

Skupština Kosova je danas usvojila i Zakon o kulturnom nasleđu, čijim je donošenjem parlament ispunio sve svoje obaveze iz 13 priroteta u oblasti standarda demokratskog društva koje je utvrdila Kontakt grupa.
XS
SM
MD
LG