Dostupni linkovi

BEOGRAD


Prvooptuzzeni za ubistvo Zzeljka Razznatovicha Arkana, Dobrosav Gavrich, Milan Djuriccich i Dragan Nikolich osudjeni su u danas u Okruzznom sudu u Beogradu na po trideset godina zatvora.
Prvooptuzzeni Gavrich i drugooptuzzeni Djuriccich nisu se, medjutim, pojavili na izricanju presude i predsednik sudskog vecha je najavio da che za njima biti izdata poternica.
Petorica ostalih optuzzenih, koji se terete za pomaganje, osudjeni su na ukupno 30 godina zatvora.
Sestra Zeljka Razznatovicha Arkana, Jasna Diklich izjavila je da je zadovoljna danassnjom presudom i da se nada da che se jednog dana saznati istina ko je angazzovao optuzzene i koja sluzzba bezbednosti stoji iza toga.
ZZeljko Razznatovich je ubijen, zajedno sa Milenkom Mandichem i Draganom Garichem, 15. januara 2000. godine u beogradskom hotelu "Interkontinental".
Prvom presudom Okruzznog suda, oktobra 2001. godine, prvooptuzzeni Dobrosav Gavrich je osudjen na 20 godina zatvora, kao neposredni izvrssilac, a Milan Djuriccich i Dragan Nikolich na po 15 godina zatvora, kao sauccesnici, dok su ostali optuzzeni dobili manje kazne.
Vrhovni sud je u septembru 2002. godine ukinuo tu presudu i nalozzio novo sudjenje.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG