Dostupni linkovi

PODGORICA


Crnogorski predsednik Filip Vujanovic poceo je danas konsultacije o novom mandataru vlade razgovorom sa liderom Pokreta za promene Nebojsom Medojevicem.
Vujanovic ce se se danas sastati sa funkcionerom Socijalisticke narodne partije Rajkom Radovicem i predsednikom Demokratske unije Albanaca Ferhatom Dinosom.
Vujanovic ce narednih dana razgovarati i sa celnicima ostalih parlamentarnih partija.
Iz Srpske narodne stranke je saopsteno da lider te partije Andrija Mandic nece ucestvovati u konsultacijama zbog odnosa vladajuce koalicije prema predlogu da Goran Danilovic bude potpredsednik parlamenta.
Demokratska partija socijalista i Socijaldemokratska partija su najavile da nece podrzati kandidata stranke ciji su poslanici sedeli kada se svirala crnogorska himna na konstitutivnoj sednici Skupstine.
Glavni odbor Demokratske partije socijalista za mandatara predlozio je ministra pravde Zeljka Sturanovica, nakon ssto je sadassnji premijer Milo Djukanovicc odluccio da se povucce sa ove funkcije.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG