Dostupni linkovi

PRESSEVO


Lideri sve ccetiri partije koje okupljaju Albance na jugu Srbije najavili su da che do kraja nedelje pozvati sunarodnike da bojkotuju referendum o Ustavu Srbije.
Oni su naveli da ustavna naccela i stavovi o ostvarivanju individualnih i kolektivnih prava gradjana Srbije ne izrazzavaju interese albanske kao ni ostalih manjinskih zajednica.
Ragmi Mustafa, predsednik opsstine Pressevo rekao je da je "interes Albanaca Pressevske doline da Kosovo bude nezavisno".
"Kako Ustav ne predvidja tu moguchnost, mi chemo pozvati skoro 70.000 punoletnih Albanaca da bojkotuju ovaj referendum", naveo je Mustafa.
Ssaip Kamberi, jedan od lidera Partije za demokratsko delovanje, naveo je da che pripadnici albanske nacionalne zajednice, umesto autonomije za Bujanovac, Pressevo i Medvedju, "svim snagama" insistirati na asimetriccnoj regionalizaciji.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG