Dostupni linkovi

MOSTAR


Predsjedništvo HDZ-a BiH pozvalo je Željka Komšića da "kao moralan čin podnese ostavku na dužnost koja pripada hrvatskom narodu kako bi i važeća ustavna forma bila zadovoljena".
U saopštenju koje je izdato sa sjednice Predsjedništva ove partije dalje se kaže: "Kandidiranjem i izborom Željka Komšića Bošnjaci su očiglednom i dobro poznatom brojčanom nadmoćnošću onemogućili Hrvate u izboru svog predstavnika u Predsjedništvo BiH . Cjelokupan izborni proces vođen je i završen uz grubo manipuliranje nepravičnim i nedorečenim ustavnim rješenjima u BiH što je rezultiralo izborom dva predstavnika bošnjačkog naroda u Predsjedništvo BiH, a niti jednog predstavnika hrvatskog naroda", stoji u saopštenju bosanskohercegovačkog HDZ-a.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG