Dostupni linkovi

BEOGRAD


Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haskim tribunalom Rasim Ljajic kazao je veceras da postoje operativni podaci gde se nalazi haski optuzenik Ratko Mladic.
On je Televiziji Pink rekao da o tome ne moze javno govoriti, ali da su podaci saopsteni glavnom tuziocu Haskog tribunala Karli del Ponte tokom nene danasnje posjete Beogradu.
Ljajic je kazao da su Del Ponetovoj pruzena uverenja da referendum za usvajanje novog ustava Srbije i izbori koji ce uslediti nece ometati realizaciju Akcionog plana za potpunu saradnju sa Tribunalom, jer za to postoji opsti politicki konsenzus.
On je istakao i da hapsenje i proscesuiranje Mladicevih jataka nece uticati na Del Ponte da napise bolji izvjestaj o saradnji Srbije sa tim sudom, jer jataci nisu cilj.
  • 16x9 Image

    Dragan Štavljanin

    Dragan Štavljanin radi za RSE od 1994. Magistrirao je na problemu balkanizacije (Prag/London), doktorirao na fenomenu "informacione mećave" – višak informacija/manjak smisla (Beograd). Autor je knjiga "Hladni mir: Kavkaz i Kosovo" i " 'Balkanizacija' Interneta i smrt novinara".

XS
SM
MD
LG