Dostupni linkovi

BEOGRAD


"Nisam zadovoljna implementacijom vašeg Akcionog plana" izjavila je u Beogradu glavna tužiteljica Haškog suda Carla del Ponte, nakon dvodnevne posjete Srbiji i razgovora s najvišim dužnosnicima. Tužiteljica je precizirala da je nezadovoljna potragom za bjeguncem i haškim optuženikom Ratkom Mladićem.
Del Ponteova bi sredinom oktobra nadležnima u Evropskoj uniji trebala dati ocjenu čine li srbijanske vlasti sve što mogu kako bi uhapsile Mladića i druge optuženike za ratne zločine. Od tog izvještaja ovisi hoće li se nastaviti pregovori o pridrživanju Srbije EU.
Pregovori Srbije i EU prekinuti su u maju ove godine zbog toga što vlasti u Beogradu - usprkos obećanjima - nisu izručile optuženog Ratka Mladića Haškom sudu.
  • 16x9 Image

    Sabina Čabaravdić

    Rođena u prošlom stoljeću. Sasvim slučajno, umjesto pravo završila novinarstvo, već sa 17 se zaljubila u radio i ostala radijski novinar, usprkos izazovima i ponudama s TV-a. Najprije Radio Sarajevo, a potom Radio Slobodna Evropa, koji se 31. januara 1994. godine prvi put oglasio upravo njenim glasom.

XS
SM
MD
LG