Dostupni linkovi

SARAJEVO


Prema potpunim preliminarnim rezultatima izbora u BiH, koje je sinoć objavila Centralna izborna komisija, u Predsjedništvo BiH izabrani su kandidati Stranke za BiH Haris Silajdžić, Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Nebojša Radmanović i Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Željko Komšić.
Predsjednik RS je Milan Jelić iz SNSD-a, a potpredsjednici Adil Osmanović iz SDA i Željko Grebrenarević iz Narodne stranke Radom za boljitak.
U Parlament BiH izabrane su slijedeće stranke:
Iz RS po broju dobivenih glasova: SNSD, Srpska demokratska stranka (SDS), Partija demokratskog progresa (PDP), Srpska radikalna stranka (SRS) RS i Demokratski narodni savez (DNS).
Iz Federacije su izborni prag za državni Parlament prešle SDA, Stranka za BiH, Hrvatska demokratska zajednica (HDZ) BiH, HDZ 1990, SDP BiH, Hrvatska stranka prava (HSP) Đapić-Jurišić,Bosanska patriotska stranka - Sefer Halilović i Narodna stranka "Radom za boljitak".
U Narodnoj skupštini RS poslanička mjesta dobile su SNSD, SDS, PDP, DNS i SRS RS.
Na izborima za Zstupnički dom Parlamenta Federacije izborni prag prešle su SDA, Stranka za BiH, HDZ BiH, HDZ 1990, SDP BiH, HSP Đapić-Jurišić, Bosanska patriotska stranka-Sefer Halilovići Narodna stranka "Radom za boljitak".
  • 16x9 Image

    Lejla Sarić

    Diplomirani žurnalista. U novinarstvu od 1996, a u sarajevskoj redakciji RSE od 2002. kao novinar za radijski program i TV Liberty, te urednik vijesti. Od 2005. godine je urednik i web master internet stranice Radija Slobodna Evropa, a od 2016. regionalni web urednik za Balkanski servis.

XS
SM
MD
LG